Каузата

10 март 2024
Каузата

Още от създаването на Sasha Naturals знаех, че част от печалбите на ръчно изработените сапуни ще отиват за благотворителност. И тъй като за мен опазването на околната среда и активното ни участие в създаването на един по-добър свят за живеене за нас и за нашите децата е от особена важност, реших да засаждаме дръвчета! И така, за всеки закупен сапун от https://sashanaturals.com, аз правя дарение за засаждането на едно дърво на територията на България!


Причините да избера тази кауза са многобройни, но тук ще ги изброя накратко:


– Нуждаем се от горите!


Горите имат ключова роля за стабилизиране на климата и атмосферата, за снабдяването ни с чист въздух, както и за предотвратяване на ерозията и опазване на водоизточниците. Освен това, са място за отдих и туризъм с много икономически и социални ползи за хората.


– Те се нуждаят от горите!


Българските гори са убежище за популациите на 43 световно застрашени видa животни и растения.


– Губим ги бързо!


България е сред държавите с най-много гори в Европа. Само около 4% от тях обаче са се запазили като “девствени гори”, неповлияни от човешка дейност. Недалновидното управление на горските ресурси и високото ниво на незаконни дейности в горския сектор водят до бързото обезлесяване на нашите земи.


– Ако не ние – кой?


Дърветата не могат да се защитят. Ние имаме силата да ги премахнем, но имаме и силата да ги възстановим чрез залесяване.


В заключение, наясно съм, че не всеки има ресурсите, информацията или времето да предотврати изсичането на горите ни. Затова, нека го направя възможно най-лесно – в случая е достатъчно да се поглезите с изцяло натурален, ръчно изработен от растителни масла сапун, който подхранва кожата и щади околната среда.


А даренията ще отиват при чудесните хора от Gorata.bg! Досега те са засадили над 1 400 000 дървета, а с нашата помощ ще станат още повече! 

 

Надявам се и за вас това да значи толкова, колкото и за мен! С всяко влизане в банята или миене на ръце да си припомняте, че с покупката си сте засадили дърво, освен че сте се погрижили за кожата си и не сте навредили на околната среда!

 

 

Ръчно изработени сапуни - Ръчно изработени свещи - Ръчно изработени лосиони за тяло - Подаръчни кутии с натурални ръчноизработени сапуна - Аксесоари за баня


Те са направени по различен начин и съответно грижата за тях е малко по-различна, отколкото за масовите сапуни от магазина. Ако се отнасяте с тях, както с обикновените сапуни, шансът да се стопят бързо, а с тях – и парите ви, е много голям. Затова съставих този списък със съвети за вас, за да ви улесни.

прочети още

Пластмасата е навсякъде около нас – в нея са опаковани храните и напитките ни, козметиката ни, пратките и общо взето огромна част от покупките ни. Сигурно няма човек на планетата, който да не знае, че пластмасовият отпадък нанася огромни вреди в глобален мащаб и ако бихте искали да намалите своя отпадък – тази статия е за вас.

прочети още

Често ме питате как правя сапуните, защо са по-скъпи от тези в супермаркета, дали са подходящи за измиване коса и други въпроси, на които ще се опитам да отговоря в тази статия.

прочети още
За сапуните
27 май 2020

Сапунът е продукт на реакцията между мастни киселини (зехтин, масло от карите, кокосово масло и др.) и основа (натриева основа – сода каустик). Истински сапун не може да се направи без основа, но, за щастие, нищо от нея не остава в крайния продукт.

прочети още

Както може би знаете, сапуните ми са опаковани в красиви памучни платове. Избрах ги за опаковка, защото са много красиви, но и защото след това могат да ми бъдат върнати и аз да ги използвам повторно за опаковане, а вие да получите отстъпка от следващата си покупка! Това обаче не е лесно изпълнимо за всеки клиент, затова в тази статия съм събрала няколко интересни идеи за какво можете да ги използвате, след като разопаковате сапуна.

прочети още

Може би сте забелязали, че на сапуните ми пише „без палмово масло“. За някои от вас това е причината да изберете точно тези сапуни, но други от вас се чудят защо изобщо го отбелязвам като факт и защо си усложнявам живота като не го използвам. Затова, тази първа статия от блога на Sasha Naturals ще посветя на палмовото масло.

прочети още