Сапун с Невен, Козе Мляко и Мед

Базова цена: 5,00 лв.

Невенът се е използвал в продължение на векове и са му приписани много фантастични свойства. Той има големи количества флавоноиди – растителни антиоксиданти, които защитават клетките от свободни радикали. В комбинация с козе мляко, което съдържа витамин А и алфа хидрокси киселини, този сапун е чудесен за суха кожа. Без аромат, за да се намали шансът за проява на чувствителност към някоя от съставките на етеричните масла. Добавен е също качествен български мед, който гарантира богата пяна!

 

Невенът в този сапун присъства като извлек в зехтина и водата. Останалите съставки са прекрасни за кожата растителни масла, както и коприна за кремообразна пяна.

 

Както винаги, без палмово масло, сулфати, консерванти, изкуствени оцветители или аромати.

 

Моля, имайте предвид, че всички сапуни са ръчно изработени на малки партиди и затова можете да забележите малки разлики в цветовете и теглото. Платът също може да се различава от този на снимката.

 

50 / 115 гр ℮

 

Съставки: Осапунени масла (Зехтин, Кокосово масло, Слънчогледово масло, Масло от карите, Какаово масло, Рициново масло, Пчелен восък), Мед, Глицерин, Козе мляко, Вода, Извлек от невен, Копринени аминокиселини, Извлек от семена на анато.

 

Опаковка: Сапунът може да бъде поръчан опакован или в биоразградимо прозрачно фолио, или в плат.

 

Фолиото е революционна разработка на българската компания Lam'on и е направено от възобновяеми суровини, като царевица. Напълно биоразградимо и нетоксично е и може дори да се компостира!

 

Платът е направен от био памук със сертификат GOTS, който гарантира екологично и социално отговорно производство. Стандартът обхваща цялата производствена верига - от отглеждането на памука до крайния продукт. Освен, че не се използват вредни химикали, стандартът е доказателство и за справедливо възнаграждение, безопасност на работното място или забрана на детския и принудителния труд.

 

След като разопаковате сапуна, можете да ми върнете парчетата плат по пощата или по базари, в които участвам. Ще получите отстъпка от следващата ви покупка за всяко върнато парче, а аз ще го почистя и използвам отново!

 

Платовете можете да използвате и за нещо креативно и красиво (идеи - тук).

 

Засаждане на дървета: За всеки закупен сапун, Sasha Naturals прави дарение на Gorata.bg за засаждането на едно дърво на територията на България! Заедно можем да противодействаме на масовото унищожаване на богатството, което са нашите гори!

 

Можете да прочетете повече за ръчно изработените ми сапуни тук.

Продуктът е успешно добавен в количката
5,00 лв.
Моля, изберете: