Полезни съвети при използването на ръчно изработени натурални сапуни

20 април 2022
Полезни съвети при използването на ръчно изработени натурални сапуни

Направили сте огромна услуга на кожата си и на околната среда и сте започнали да използвате ръчно изработени натурални сапуни?  Поздравления! Те обаче са направени по различен начин и съответно грижата за тях е малко по-различна, отколкото за масовите сапуни от магазина. Ако се отнасяте с тях, както с обикновените сапуни, шансът да се стопят бързо, а с тях – и парите ви, е много голям. Затова съставих този списък със съвети за вас, за да ви улесни.

 

1. Използвайте сапунерка с оттичане – Поставяйки сапуна в поставка с решетки или с достатъчно отвори, през които да се оттича водата и да му позволят да изсъхне межу ползванията, вие ще удължите живота на сапуна ви двойно. Това се дължи на глицерина в сапуна, който привлича влагата към себе си, което е добре за кожата ви, но не и за самия сапун, оставен във влажна среда. От тук можете да поръчате сладурски ръчно изработени керамични поставки за сапун https://sashanaturals.com/bg/product/postavki/

 

2. Съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина – Слънцето скъсява срока на годност на маслата, а в ръчно изработените сапуни има свободни масла, които не са реагирали със содата каустик и се грижат за подхранването на кожата ви. При пряка слънчева светлина, тези масла ще се развалят по-бързо, а ароматът от етеричните масла ще изветрее. Зная, че често използвате сапуните ми като ароматизатор за стаята или като декорация, но в такъв случай не ги слагайте до прозореца, а на рафт или още по-добре – на рафт в банята, където кротко да изчакат реда си да бъдат използвани.

 

3. Не чакайте твърде дълго преди да използвате сапуните – сапуните, които правя, е най-добре да бъдат използвани в рамките на една година. Те не съдържат консерванти, а пресни съставки като етерични масла, мляко, бира, плодово пюре. И за разлика от комерсиалните сапуни, тези не са създадени да преживеят ядрена катастрофа. Така че – не чакайте, а използвайте тези красиви сапуни!

 

4. Разрежете сапуна на две – ако усещате, че сапунът ви е твърде голям или ако се смалява прекалено бързо, разрежете го на две с кухненски нож. Така ще го използвате на части, което го прави по-икономичен. Освен това, за децата е много по-лесно да се мият с по-малък сапун!

 

5. Използвайте гъба за баня – ако предпочитате да се къпете като обтривате тялото си директно със сапуна, вместо да използвате гъба, то тогава сапунът ви ще свърши много по-бързо. Гъбата задържа пяната и с много малко сапун ще имате богата пяна. Кожата, от своя страна, е т.нар. инхибитор на пяна и ще трябва да търкате доста повече, за да получите същия ефект. Може да използвате естествена гъба или някой от аксесоарите на сайта.

 

6. Пазете сапуна от водата – може да звучи странно да държите точно сапуна далеч от водата, но така ще му се радвате много по-дълго. Не оставяйте водата от душа да се стича върху него, докато се къпете. А след като се изкъпете, най-ефективно ще бъде да го оставите на перваза на прозореца в банята, ако имате такъв.

 

Ако следвате тези съвети, ръчно изработеният ви сапун ще издържи толкова дълго, колкото масовият, а ако сте много стриктни – дори и повече.

 

А сега, насладете се на вашия ръчно изработен сапун и нека съвместният ви живот продължи поне месец!

 

 

Ръчно изработени сапуни - Ръчно изработени свещи - Ръчно изработени лосиони за тяло - Подаръчни кутии с натурални ръчноизработени сапуна - Аксесоари за баня


Каузата
10 март 2024

"Днес някой стои на сянка, защото друг отдавна е засадил дърво." Уорън Бъфет

прочети още

Пластмасата е навсякъде около нас – в нея са опаковани храните и напитките ни, козметиката ни, пратките и общо взето огромна част от покупките ни. Сигурно няма човек на планетата, който да не знае, че пластмасовият отпадък нанася огромни вреди в глобален мащаб и ако бихте искали да намалите своя отпадък – тази статия е за вас.

прочети още

Често ме питате как правя сапуните, защо са по-скъпи от тези в супермаркета, дали са подходящи за измиване коса и други въпроси, на които ще се опитам да отговоря в тази статия.

прочети още
За сапуните
27 май 2020

Сапунът е продукт на реакцията между мастни киселини (зехтин, масло от карите, кокосово масло и др.) и основа (натриева основа – сода каустик). Истински сапун не може да се направи без основа, но, за щастие, нищо от нея не остава в крайния продукт.

прочети още

Както може би знаете, сапуните ми са опаковани в красиви памучни платове. Избрах ги за опаковка, защото са много красиви, но и защото след това могат да ми бъдат върнати и аз да ги използвам повторно за опаковане, а вие да получите отстъпка от следващата си покупка! Това обаче не е лесно изпълнимо за всеки клиент, затова в тази статия съм събрала няколко интересни идеи за какво можете да ги използвате, след като разопаковате сапуна.

прочети още

Може би сте забелязали, че на сапуните ми пише „без палмово масло“. За някои от вас това е причината да изберете точно тези сапуни, но други от вас се чудят защо изобщо го отбелязвам като факт и защо си усложнявам живота като не го използвам. Затова, тази първа статия от блога на Sasha Naturals ще посветя на палмовото масло.

прочети още