За мен

За мен

Sasha Naturals е основана от мен, Саша, през 2016 г. Аз съм молекулярен биолог и нутриционист по образование, а ръчно изработените сапуни се превърнаха от любимо хоби – в занимание на пълен работен ден.

 

Всичко започна през 2013 г, когато четях за сулфатите в шампоаните, а след това и за други противоречиви съставки в козметиката и преминах към най-натуралните продукти за грижа за кожата, които успях да намеря. Не мина много време преди да започна да експериментирам със създаването на лосиони, кремове, масла, балсами за устни, парфюмни масла и сапуни, направени по студения метод. Последните се оказаха най-голямата ми страст, с безкрайните възможности и комбинации от съставки.

 

В продължение на три години създавах всякакви различни сапуни и продукти за грижа за кожата за приятелите и семейството ми. От самото начало знаех, че никога няма да използвам палмово масло в моите продукти, заради огромните екологични щети, които добиването му нанася. Въпреки че то добавя прекрасни качества към сапуна и повечето рецепти го имат като съставка, приех предизвикателството да развия рецептите си без него. Знаех също, че сапуните ми ще са максимално щадящи към сухата кожа, тъй като моята също е изключително суха. Вярвам, че успях, тъй като хората, които използваха моя сапун, започнаха да коментират колко добре се отразява върху кожата им. Освен това, аз вече не изпитвам нужда да използвам лосион за тяло, което е голям успех за мен!

 

Така стигнах до днес, когато споделям продуктите си с Вас и ви помагам по пътя към по-хубава кожа! Сапуните, които правя имат луксозна основна формула от зехтин, кокосово масло, масло от карите (ший), слънчогледово масло, какаово масло, рициново масло, пчелен восък и коприна. Отделно, всеки от тях е с различна комбинация от етерични масла, мед, билки, бира, козе мляко, кисело мляко и други и са опаковани в био сертифициран 100% памучен плат. Правя ги в производственото си помещение в сграда на БАН в София съгласно всички стандарти за добра производствена практика.

 

Ръчно изработени сапуни - Ръчно изработени свещи - Ръчно изработени лосиони за тяло - Подаръчни кутии с натурални ръчноизработени сапуна - Аксесоари за баня